Kontakta oss här!

Fyrklöverns rådgivningsteam

Fyrklöverns rådgivningsteam ger råd och vägledning till företag och dess ägare för att hjälpa företagen att förhålla sig till och agera utifrån nya regler och lagar. Effekterna av coronaviruset (Covid-19) har skapat en omedelbar ekonomisk kris för ägarledda företag i flera branscher. Därför koncentrerar sig teamet extra mycket på nya bestämmelser kring stöd och regler som tas fram till följd av coronaviruset. Det gör teamet genom att bevaka och uppdatera sig kontinuerligt på de nya regler som regeringen föreslår och riksdagen beslutar. Teamet har också kompetens att möta människan som nu befinner sig i en kris och kan hjälpa till att lyfta blicken, skapa handlingsplaner och fatta kloka beslut. Rådgivningsteamet presenteras lite längre ner.

Kontakta oss för information om de stöd som är aktuella nu:


Aktuella nyheter

2021-06-28

Ersättning för karensavdrag och egenföretagare

Ersättning för karensavdrag och ersättning till egenföretagare för de 14 första karensdagarna förlängs till och med 30 september 2021. 

 

För mer information kontakta Nina Wiberg Karlsson nedan. 

2021-06-28

Ersättning sjuklönekostnader

Ersättning för höga sjuklönekostnader - under augusti 2020 till september 2021 ersätts det under vissa förutsättningar. Fyll i sjuklönekostnader i arbetsgivardeklarationen som vanligt. 

2021-05-25

Tillfällig nedsättning av arbetsgivaravgifter för upp till två anställda

En tillfällig sänkning av arbetsgivaravgiften för upp till två anställda införs för så kallade växa-företag. Den tillfälliga lagändringen gäller företag som inte har någon anställd och som anställer en eller två personer samt företag med en anställd som anställer ytterligare en person. Om företaget uppfyller vissa övriga villkor ska det under som längst två år bara betala ålderspensionsavgift på den ersättning som betalas ut till den första och den andra anställda.

Detta gäller anställningar som påbörjas under perioden 1 juli 2021-31 december 2022. Lagändringarna börjar gälla den 1 juli 2021.

För mer information kontakta Nina Wiberg Karlsson nedan. 

2021-05-25

Förslag om förlängt hyresstöd

Regeringen har i vårändringsbudgeten aviserat att det statliga hyresstödet förlängs till att även gälla för det andra kvartalet 2021. Regeringen avser återkomma inom kort med ytterligare information om den aviserade förlängningen. Utgångspunkten är att förlängningen kommer att följa utformningen av hyresstödet för perioden januari-mars. 

Regeringen avser även undersöka förutsättningarna för ett hyresstöd även för tredje kvartalet 2021.

För mer information eller hjälp att söka, kontakta Malou Widman nedan.

2021-05-17

Ansökan för omställningsstöd för företag är öppen

Sista ansökningsdag för perioden mars och april 2021 är 30 juni.

För mer information eller hjälp att söka, kontakta Carl Johan Fallqvist nedan.  

2021-04-20

Nytt hyresstöd beslutat

Nu är ett nytt hyresstöd beslutat – denna gång för perioden januari till mars 2021. För att få det stödet ska det finnas ett befintligt hyresförhållande senast 31 december 2020 och senast 31 maj 2021 ska ett skriftligt avtal om hyresrabatt finnas mellan hyresvärd och hyresgäst. Regeringen har även aviserat om en förlängning av hyresstödet mer info kommer!
 
För mer information eller hjälp att söka, kontakta Malou Widman nedan.

2021-04-08

Tillfälligt anstånd med skattebetalning

Har ditt företag drabbats av likviditetsproblem på grund av följderna av coronaviruset? Då kan du ansöka om tillfälligt anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, avdragen skatt och moms. Vill du ha ytterligare info eller hjälp med din ansökan - ring eller maila Håkan Arapovic enligt nedan.

2021-03-29

Ansökan för korttidsstöd har öppnat

Idag öpnnar ansökan om korttidsstöd för perioderna december 2020 - juni 2021.

 

Vid frågor eller hjälp att ansöka, kontakta Sofie Hassona nedan. 

2021-03-05

Nya regler för utländsk arbetskraft

Från 1 januari gäller nya regler för utländsk arbetskraft. Reglerna påverkar hur utländsk arbetskraft ska beskattas i Sverige samt ställer krav på att utländska bolag ska registreras för F-skatt i Sverige. För mer information eller hjälp att reda ut hur det påverkar ditt företag kontakta Sofie Hassona nedan. 

Rådgivningsteamet

Här presenteras vårt rådgivningsteam. Välkommen att kontakta oss.

Vill du veta mer?

Använd kontaktformuläret här intill eller kontakta någon av rådgivningsteamet.

Annelie carlsson
Koordinator för teamet
Hans Nilsson
Skattejurist
Henrik Boman
Arbetsrättsjurist
håkan arapovic
Jurist med momsspecialitet
Sofie Hassona
Personal- och lönefrågor
Nina Wiberg Karlsson
Personal- och lönefrågor
cecilia skure
Affärsrådgivare
carl johan fallqvist
Affärsrådgivare
malou widman
Affärsrådgivare
Sofia kallsäby
Kommunikatör
Fredrik Rehnholm
Affärsrådgivare inom Lantbruk
Erik Ekblad
Affärsrådsgivare inom digitalisering
jeanette apelstig
Familjerådgivning